lördag 29 januari 2011

Gamla garner blir som nya

Vad gör man när man i gömmorna har gamla koner med alpackagarn i tråkiga färger. Jag har en gång fått dem i samband med stickmaskinsdemonstrationer. Denna grålila färg passar inte till någonting i min nuvarande garderob och visst är det synd att inte använda sina garner, när skåpen är fulla. Som ni vet har jag haft färgning på gång å jobbet och nu kom jag igång på hemmaplan också.
Jag har länge tyckt att en Haruni skulle vara kul att göra. Hittad på PetraO:s blogg, förstås! Jag stickade hela sjalen, men gjorde den en rapport större. Därefter färgade jag den blå och spände upp den på en matta, vilket fungerar jättebra, tycker jag. Det kommer luft underifrån också och torkar därför fort.
Nu är den färdig och ligger på bordet och är fiiiiin!

söndag 16 januari 2011

Bubblor - babykofta nästan utan montering


Koftan är färdig. Den känns som ett riktigt basplagg. Mönstret ger extra luft och därmed isolerar den bättre än en slät kofta. Tyvärr har jag ingen att fotografera den på, för Tristan bor i Stockholm, men jag hoppas att mamma eller pappa tar ett bra foto på honom i koftan, så att mönstret ser trevligare ut. Kommer snart till Tummelisa!

onsdag 5 januari 2011

Babykofta till Tristan




Häromdagen var jag hos Tummelisa och köpte babygarn till en kofta till Tristan, 3 månader. Han har vuxit ur koftan han fick som nyfödd och nu behövs en ny. Mamma och jag älskar båda ull och nu blir det i en merinoull som känns helt underbar. Maskintvättbar också, vilket kan vara bra om den skall användas mycket. Mönstret skall så småningom kunna köpas hos just Tummelisa är det tänkt.

lördag 1 januari 2011

GOTT NYTT ÅR!

Idag har det varit nyårskonsert traditionsenligt och vi har suttit och haft det mysigt. Igår på nyårsaftonen firade vi, min man och jag, det hela för oss själva. Vi åt gott och drack äkta champagne, egenhändigt inköpt på en vinresa till champagnedistriktet för några år sedan. Det gäller ju att inte låta champagnen ligga för länge!
På dagen var vi ute och gick på Delsjöns is i gristrande kyla, men på kvällen kom en fönvind eller någor och det blev snabbsmältning av snö och is. Det forsade från taket och alla istappar föll ner etc. Idag har vi minusgrader igen!
På textilfronten, på senaste tiden, händer det inte så mycket bildmässigt med min grå stickning, men nu är det bara har kanter kvar. Desto mer har hänt på färgningsfronten! Ni som följer PetraO:s blogg har redan sett att jag har haft färgningskurs med studenterna på mellandagarna. Både på förberedelsedagen (bara jag), färgningsdagarna och städningsdagen har jag och Petra färgat för glatta livet. Vi har haft garn i varandras bad och även studenterna och jag har samarbetat om bad till viss del.
Här är några bilder på färgfamiljer från dessa dagar. Mitt garn är ett fantastiskt Wensleydalegarn i aran-tjocklek. Det var ursprungligen 80-tals ljust aprikosrosa. Nu lyser det glansiga garnet i härliga starka färger! Jag gillar ju som bekant färger! Härligt! Man känner sig alldeles "nyrik"!